Etusivu


flob - NAISET
flob - MIEHET
Miehet I
Jäsenluettelo
Pelaajaluettelo
M4D -pelit
Sarjataulukko
Pistepörssi
Kalenteri
Ennätykset

Yhdistys
Ottelukalenteri
Toimintakalenteri
Linkit

Uudet pelaajat

English
Arkisto

M2D -kausiennakko

23.9.2015 klo 23.29 

10497357_10152653735763775_513421863045337180_o

Kaikkien aikojen salibandykausi miesten 2.divisioonassa on alkamaisillaan. FLOBin toimitus ottikin 1. lohkon joukkueet tarkempaan syyniin yksi kerrallaan perusteellisen kausiennakon muodossa. Ensi kaudella Etelä-Suomen peliareenoilla vilistää paljon Salibandyliigasta ja D1varista tuttujakin mailataitureita ja joukkueiden väliset erot ovat entistä pienempiä. Seuraavaksi pientä spekulointia lohkon voimasuhteista viime kausien ja kesän siirtoruletin perusteella.

Blackbirds

Divarista tippunut keravalainen Blackbirds on yksi lohkon mielenkiintoisimmista joukkueista. Monta vuotta Divarin kärkikahinoissa pyörinyt joukkue kohtasi viime kaudella paljon haasteita. Lopulta heidän kohtalonaan olikin tippuminen sarjatasoa alemmas.

Ovet ovat käyneet tiuhaan ja pelaajisto on muuttunut paljon viime kaudesta. Legendaarinen Piippo-Laine-tandemi jatkaa uraansa Sipoon havumetsissä ja heidän korvaamisensa on äärimmäisen haastavaa. Blackbirds sai naarattua takaisin haaviinsa Puotinkylän Valtissa viime kaudella piipahtaneen Petri Pyysingin, joka on erittäin merkittävä vahvistus nuorelle joukkueelle. Aivan läpihuutonousua takaisin Divariin toimituksemme ei uskalla keravalaisille povata, vaikka potentiaalinen nippu onkin kasassa. Todennäköisempää on, että ”uusi aikakausi” tuo mukanaan kasvukipuja ja epätasaisuutta otteisiin.

Seuraa häntä: Petri Pyysing

Pyysing latoi viime kaudella hyvät tehot Valtin riveissä. Salibandypelaajan prime-iän jo pitkän aikaa sitten ohittanut rightin laituri ei ensi kaudellakaan kirmaa päästä päähän ravihevosen tavoin, mutta no-look namupasseja lapoihin on todennäköisesti luvassa pelistä toiseen.

FBC Raseborg

Viime kaudella Divarikarsintojen viimeiseen vaiheeseen edennyt raaseporilaisnippu on tälläkin kaudella lohkon ennakkosuosikkeja. Miesten Teho Cupin pikkufinaalin voittanut Kellon Lyönti oli karsinnoissa kuitenkin liikaa ja Knights jatkaa tälläkin kaudella 2.divarissa.

Vaihtuvuus joukkueessa on ollut melko vähäistä. Merkittävin menetys on maalitykki Rasmus Hellströmin siirtyminen Lohjalle. Toimituksen tietojen mukaan muut tärkeimmät tukipilarit ovat jatkamassa Janne Holopaisen ja Wilhelm Wainion johdolla. Suuria heikkouksia joukkueessa ei kakkosdivaritasolla ole. Joukkue on melko samalla rungolla taistellut itsensä jatkuvasti Divarikarsintoihin asti. Merkittävin kysymys Knightsien osalta lieneekin seuraava. Onko tuttu kevään pettymys saatu käsiteltyä kesän aikana vai onko odotettavissa käynnistymisvaikeuksia syksyn osalta? Joka tapauksessa toimitus nostaa raaseporilaiset lohkon ykkössuosikiksi.

Seuraa häntä: Wilhelm Wainio

Liigassakin monta kautta mm. SSV:n riveissä menestystä niittänyt Wainio on edelleen sarjan nimekkäimpiä ja vaarallisimpia pelaajia. Nimi tulee löytymään pistepörssien kärkikahinoista. Joukkueen ehdoton liideri.

Indians II

FLOB pääsee jälleen ottelemaan Otahallin herruudesta, kun Westendin herrakerholaiset päätyivät “arvonnan” seurauksena samaan lohkoon. Suomen köyhin (Otaniemi) ja rikkain alue (Westend) kohtaavat toisensa. Viime kaudella sijalle 9. sijoittunut Indians II pelasi pelinsä pääsääntöisesti todella pienellä rosterilla. Usein joukkueessa esiintyikin myös lahjakkaita A-junioreita ja samantyyppistä pelaajarulettia toimitus ounasteleekin myös tälle kaudelle. Kuinka yhteistyö Indiansin juniorijoukkueiden kanssa sujuu ja saako joukkue ensi kaudella peleihin enemmän kuin 2 ketjua kasaan? Puhtaasti joukkuedynamiikan kannalta olisi helpompaa, jos pelejä ei kertyisi viime kauden tapaan yli 40:lle eri pelaajalle. Toimitus arvioi joukkueen sijoittuvan alempaan keskikastiin.

Seuraa häntä: Juha Seppä

Legendaarisesta HIFK:n 87-88 ikäluokasta ponnistava ja jopa liigassakin asti pyörähtänyt Seppä on tällä hetkellä yksi maamme lupaavimmista valmentajista. Pääpaino on Indiansin juniorityön kehittämisessä, mutta mukavana sivutoimena kaveri nakuttelee lättyä takatolpille ja twiittejä eetteriin kiitettävällä tahdilla.

KGB Agents

Kakkosdivarissa jo monta kautta putkeen pelanneet Riukutien Agentit ovat kuuluneet pitkään sarjan keskikastiin. Joukkueessa ei ole mitään niin erikoista, että se oikeasti kamppailisi kärkisijoista. Toisaalta joukkue on yksinkertaisesti liian laadukas joutuakseen putoamiskamppailuunkaan. Toimitus povaa Agenteille tasaista kautta sarjan keskikastissa. Yksittäisiä voittoja kärkijoukkueista on myös varmasti luvassa.

Pelaajiston osalta suurta liikehdintää kesän aikana ei ole tapahtunut. Nimekkäin vahvistus on Tiikereiden takalinjoilta siirtynyt Tom Pehrsson, joka lukeutuukin sarjan parhaimpiin puolustajiin. Viime kaudella marras-joulukuussa tapahtui paljon pelaajaliikehdintää ja Agents oli tässä saagassa ottavana osapuolena. Toimituksella ei ole tarkkaa tietoa tapahtumaketjujen tarkoista yksityiskohdista, mutta parin pelaajan ja päävalmentajan siirtyminen toiseen lohkoon sekoitti ainakin hetkellisesti joukkueen pasmat. Joukkue pelasi 110 minuuttia putkeen tekemättä maaliakaan. Lyhyt parin ottelun syöksykierre korjaantui ja joukkue päätyi lopulta lohkossa sijalle 6.

Seuraa häntä: Timo Kiiskinen

Viime kaudella lohkon pistepörssin ylivoimaisesti voittanut Kiiskinen latoi lähes 70 pistettä, joten todella tarkkana saa hänen kanssaan tälläkin kaudella olla.

LoHi

Viime kautensa iloisiin nousutunnelmiin päättänyt lohjalaisporukka on uusi tuttavuus 2.divarissa. Lohkon kärkisijoista joukkue tuskin kamppailee, mutta suoraa putoamista takaisin kolmoseenkaan ei tässä vaiheessa voi kiveen hakata. Joukkueen runko on säilynyt melko hyvin ja suuria muutoksia pelaajistossa viime kauteen nähden ei ole näkyvissä. Toimitus epäilee joukkueen olevan lohkon häntäpäässä.

Seuraa häntä: Anssi Tamminen

Lohjan ikioma Zlatan Ibrahimovic on iskenyt pisteitä hirmuisella PPG:llä. Huhujen mukaan ilmeisen kiireistä elämää viettävä Tamminen tuskin pelaa täyttä sarjaa, mutta pelillä ollessaan tulee antamaan kovan lisäboostin nousijajoukkueelle.

Rangers II

Viime kaudella niin ikään kakkosdivariin noussut kirkkonummelaisporukka on lohkon suurimpia mysteereitä. Suorituskyvystä on vaikea sanoa yhtään mitään, mutta todennäköisesti vastaan kirmailee nuorekas ja näytönhaluinen joukkue, joka ei anna mitään ilmaiseksi. Monille pelaajille kausi on kuitenkin ensimmäinen kakkosdivarissa, joten toimitus ei lähde povaamaan joukkuetta korkeammalle kuin maksimissaan alempaan keskikastiin. Iso kysymysmerkki on myös on A-junioreiden SM-sarjan vaikutus joukkueen rosteriin.

Seuraa häntä: Matias Sjöman

Juoksukone Sjöman on Rangers II:n ehdoton johtohahmo. Onko alamäkiluistelijan meno päätöntä kirmailua vai pystyykö hän kokemuksen voimalla nostamaan nuoren nipun taitojen ylärajoille?

SBS Kings

Hankalahkon viime kauden päätteeksi sarjaporrasta alemmaksi tippunut espoolaisnippu päätyi sittenkin jatkamaan 2. divaria. Kakkosen kestomenestyjiin pitkän aikaa kuulunut joukkue onkin ensi kaudella lohkon todellinen Musta Hevonen.

Siirtomarkkinoilla kovalla kädellä rellestänyt Kings marssittaa kentälle huikean määrän liigakokemusta mm. Markus Olkkosen, Henri Tuhkasen ja Marek Öigen muodossa. Lähes henkihieverissä ollut joukkue puhallettiin vielä kerran henkiin viimeistä projektia varten. Joukkueen runko lähentelee iän puolesta osastoa ”kun Viagrakaan ei riitä”, mutta varsinkin hyökkäyskalusto on tälle tasolle jäätävän kova viime kauden ykköspyssyjenkin jatkaessa joukkueessa. Toimituksella oli suuria vaikeuksia määritellä Kingsin iskukykyä. Joukkue löytynee lohkon keskivaiheilta.

Seuraa häntä: Erkko Heikkinen

Liigavahvistukset olisi helppo nostaa estradille, mutta joukkueen ehdoton moottori pallollisessa pelissä tulee siltikin olemaan syöttökone Heikkinen. Viime kaudella lohkon syöttöpörssissä kolmanneksi sijoittunut pelintekijä saa tällä kaudella vierelleen todella kovia laitureita. Pistemäärä tuskin tulee ainakaan tippumaan.

SB Vantaa

Monta vuotta sarjan kärkijoukkueisiin kuulunut SB Vantaa ja joukkue tulee suurella varmuudella olemaan noususpekulaatioissa mukana. Viime kaudella pitkään lohkon kärjessä viilettänyt myyrmäkeläisporukka hyytyi pahasti kalkkiviivoilla ja Rangers paineli ohi divarikarsintoihin. Onko pettymys saatu nollattua kesän aikana?

Rosterissa ei suuria muutoksia ole viime kauteen verrattuna. Todella tiivis puolustuspeli takasi monta kertaa täyden pistepotin ja yksittäisiä vantaalaisia ei näkynytkään pistepörssin kärkisijoilla. Maaleja tehtiin tasaisella ja leveällä rintamalla. Kun tähän yhtälöön lisättiin lohkon kenties paras maalivahtipeli, ei TOP3-sijoitus ollut yllätys. Toimitus odottaa SB Vantaan taistelevan tälläkin kaudella lohkon kärjessä.

Seuraa häntä: Sami Verkkoperä

Kiistattomasti sarjan parhaimpiin puolustajiin kuuluva Verkkoperä pyörittää Vantaan pallollista peliä alhaalta käsin ja hän voisi halutessaan pelata myös ylemmillä sarjaportailla.

SCH

Haastavista lähtökohdista viime kauteen lähtenyt SCH paransi kauden aikana jatkuvasti peliään ja hurjan kevätkauden seurauksena hyvinkääläiset ylisuorittivat ja päätyivätkin lohkon kärkisijojen tuntumaan. Erikoisesta joukkueen viime kaudessa oli suuri tasonheittely koti- ja vieraspelien välillä. Hyvin valjun kuvan itsestään Esport Arenassa jättänyt joukkue oli täysin eri ilmeellä kotipelissään. Vahvat kotipelit siivittävätkin joukkueen viime kaudella pitkälle. Saako joukkue tällä kaudella vieraspeleihin samanlaisen hurmoksen päälle? Toimitus povaa sijoitusta lohkon keskivaiheille. SCH on nuori ja hyvä joukkue, mutta ainakaan vielä rahkeet eivät riitä nousukarsintoihin.

Viime kauteen peilaten joukkueen runko on pysynyt hyvin kasassa. Muutamia täsmävahvistuksia on tullut, joista nimekkäimpänä mainittakoon Divarin Steelersistä takaisin Hyvinkäälle siirtyvä Samuli Hirvonen. Joukkueen puolustuskalusto tulee olemaan Jukka Jauhiaisen ja Joel Vallinkosken johdolla lohkon parhaimmistoa.

Seuraa häntä: Joel Vallinkoski

Vallinkoski johti viime kaudella SCH:n puolustusta rautaisella otteella. Erinomainen fysiikka lisättynä hyvään pallolliseen peliin oli useimmille kärkikarvaajille myrkkyä.

Tiikerit

Tikkurilan Tiikerit marssittavat jälleen kaksi joukkuetta estradille. Lohkoomme arvottu ”Edustusjoukkue” koostuu hyvin pitkälti kovatasoisesta 90-91-ikäluokasta, joka niitti juniorivuosina menestystä myös kansallisella tasolla. Perusrunko on hyvin vahva ja Tiikerit onkin helppo povata lohkon kärkikahinoihin. Suurin kysymysmerkki lieneekin joukkueen ”sisäinen draivi”. Kiinnostaako kova treenaaminen ja nouseminen sarjaporrasta ylemmäksi?

Viime kauden päätteeksi 3. divariin tippunut Greasers koki kovia, kun joukkueen ykkösketju Hinttaniemi-Olander-Tervonen päätti siirtyä kokonaisuudessaan Tiikereiden riveihin. Varsinkin Hinttaniemen kantti teki viime kaudella tuhoisaa jälkeä monta kertaa. Suunnistajajoukkomme oli tosin lohkon yksi harvoista joukkueista, joka sai tylsytettyä rannarin lähes kokonaisuudessaan. Samaa puolustusasennetta tullaan tarvitsemaan tälläkin kaudella.

Seuraa häntä: Olli Rinne

Viime kaudella pitkälti A-junioreista koostuneen joukkueen mukana viilettänyt Rinne siirtyi täksi kaudeksi ikätovereidensa seuraan. Hyvällä liikkeellä ja erinomaisella työmoraalilla varustettu all-around-hyökkääjä tulee olemaan tärkeä palanen Tiikereiden palapelissä.

Valtti

Viime kaudella kahteen otteeseen kohdattu Valtti päätyi tälläkin kertaa samaan lohkoon. Molemmat viime kauden kohtaamiset olivat todella fyysisiä ja joukkueiden keskinäinen paremmuus jäikin selvittämättä kahden tasapelin myötä. Juhlakauttaan viettävän Valtin viime sesonki oli todella ailahtelevainen. Loistavaa syyskautta seurasi loukkaantumisten sävyttämä kevätkausi, joka menikin joukkueen osalta hyvin alavireisesti. Pelaajarunko alkaa olemaan Kingsien tapaan myös melko vanha, joten nykyisellä rosterilla ei montaa kautta enää 2.divarissa pelata. Toimitus ennakoi joukkueen olevan lohkon alempaa keskikastia. Kärkikahinoissa nykyistä runkoa ei tulla enää näkemään.

Valtti kuului myös kesän osalta siirtoruletin häviäviin osapuoliin. Pistelinko Pyysing pakkasi laukkunsa ja palasi Keravalle. Hänen juonikkuuttaan ja yv-osaamista puotinkyläläisillä tulee varmasti ikävä. Toinen järisyttävä menetys löytyy tolppien välistä. Sarjan parhaimpiin veräjänvartijoihin kuuluva Vesa Tallqvist siirtyi toimituksen todella suureksi yllätykseksi Jokereihin. Tallqvistin vanavedessä narrinutun pukevat ylleen myös Soini, Oksanen ja Tiitinen. Tulijapuolella merkittävin vahvistus lienee PSS:ssä Divaria pelannut Petteri Alavuotunki, jolta voi odottaa hyviä tehoja sarjaporrasta alempana.

Seuraa häntä: Risto Remes

Maaliahne laituri lapioi viime kaudella hyvään tahtiin pisteitä. Kuka pistää lättyä lapaan ensi kaudella, kun Pyysing ei ole rakentamassa peliä?

Loppuun vielä toimituksen arvio tulevan kauden voimasuhteista (FLOB jätetty arvion ulkopuolelle):

 1. FBC Raseborg
 2. SB Vantaa
 3. Tiikerit
 4. Blackbirds
 5. SCH
 6. KGB Agents
 7. SBS Kings
 8. Valtti
 9. Indians II
 10. Rangers II
 11. LoHi

10919403_10152653736903775_3426614111714436858_o

Kuvan henkilöllä saattaa olla jotain tekemistä kausiennakon kanssa

takaisin M1 etusivulle